Duurzaam Gezonder leven door op brede wijze naar gezondheid te kijken.

Authentiek leven draagt bij aan duurzamer gezond en leuker leven. Hoe meer je van jezelf verwijdert raakt, hoe mentaal en emotioneel ongezonder het voor jou is. Je hoeft het niet eens te beseffen dat je zo verwijdert bent geraakt, want een mens is gewend zich sociaal maatschappelijk aan te passen.

Als Hoogsensitief Persoon heb je en nog grotere kans een verdere verwijdering van jezelf te ervaren door je meer gevoeligere zintuigen. Het verwijdert raken van onze kern zorgt ervoor wat we meer ziektes ontwikkelen (welvaartziektes zoals burn-out, bore-out, overspannenheid, suikerziekte, minderwaardigheidscomplexen, zelfverwaarlozing etc.).

De kunst om gezonder te leven is dus minder vergelijken en vooral richten op je eigen zelfontplooiing. Leef je authentiek? Dan zul je meer gezondheid ervaren, maar ook meer plezier omdat je doet waar je echt gelukkig van wordt. En dat draagt ook bij aan de productie van gelukshormonen die bijdragen aan gezonder leven.

Mijn missie

Mijn missie is meer bewustwording te genereren van hoe authentiek leven bijdraagt aan duurzaam gezond leven. Hoe dat uiteindelijk ook bijdraagt aan een beter gezondheidszorg. Wat weer effect heeft op leerprocessen, werk/ privebalans etc. Je algehele gezondheid bestaat namelijk uit meerder onderdelen; fysiek welzijn, mentaal welzijn, emotioneel en spiritueel welzijn. Deze schijnbaar losse onderdelen zijn in ons lichaam allemaal energetisch aan elkaar verbonden en hebben elk invloed op al het andere.

In de westerse gezondheidszorg werken we vaak aan de symptomen, maar symptoombestrijding lost het probleem niet op. In de oosterse wereld en de holistische gezondheidszorg wordt wel gekeken naar hoe deze aspecten van gezondheid met elkaar te maken hebben en invloed uitoefenen op elkaar. Voeg je beide vormen van gezondheidszorg bij elkaar dan versterken ze elkaar en ondersteunen alle aspecten van jou gezondheid.

Daarnaast zet ik me als vrijwilliger in voor vrouwen en de plek van vrouwen binnen de maatschappij en binnen de dorpskern op sociaal maatschappelijk en cultureel gebied.

Aangesloten bij Bewust Westland