Activiteiten

Als hoogsensitief, spiritueel life coach en ervaringsdeskundige begeleid ik:

 • Jaarprogramma: vrouwencirkel voor bewustzijn, duurzaam authentieker gezond leven en ontwikkelen van zelfliefde, zelfacceptatie op weg naar zelfontplooing
  Er starten elk jaar twee cirkels (één op 8 maart en één in september)
  Elke jaarprogramma bestaat uit negen bijeenkomsten per jaar, data zie kalender
  Locatie: Bij Bart, Pastorie aan de Voorstraat 111, Poeldijk (Naast de H. Barthelomeuskerk)
  Max. 6 personen per groep, voorkeur heeft een vaste groep
  Kosten: startbijeenkomst 49,50 Euro. Alle andere bijeenkomsten 79,00 Euro. Wil je alles bijeenkomsten bijwonen dan eenmalig 625,00 Euro
 • Reiki Reading plus nagesprek
  Met Reiki geef je levensenergie door aan anderen.
  Bij een reading kan ik via helderweten doorkrijgen op welke gebieden jij nog meer aan zelfliefde, zelfkennis en zelfacceptatie mag gaan werken, zodat je meer authentiek gaat leven en zodoende je eigen levensenergie beter laat stromen.
  Deze betere doorstroming draagt positief bij aan je immuunsysteem en algehele welzijn / gezondheid, versterkt het contact met je intuïtie en daardoor zul je betere keuzes leren maken voor jezelf.
  Na een reading kun je vaak zelf actief ook aan de slag met bevindingen. Je kunt zelf het proces bespoedigen door fysiek actie te ondernemen. Een gewone behandeling is passiever en werkt puur energetisch van binnenuit.
  Op afspraak. Vaak is dit een eenmalige afspraak.
  Kosten: 150 Euro
  Duur: 1,5- 2 uur
  Locatie in overleg
 • Reiki Healing / behandeling (zonder gesprek)
  Met Reiki geef je levensenergie door aan anderen. Deze betere doorstroming draagt positief bij aan je immuunsysteem en algehele welzijn / gezondheid, versterkt het contact met je intuïtie en daardoor zul je betere keuzes leren maken voor jezelf.
  Kosten: min. 30-max. 75
  Duur: min 30 (intuïtieve behandeling) – max. min. (volledige behandeling van 75 minuten)
  Locatie in overleg
 • Kaarttrekken – begeleiding vanuit de bron / de weg van de ziel / engelenkaarten
  Naar aanleiding van gesprek kunnen de kaarten stappen voor jouw bevestigen of een ander perspectief tonen. Ik leer je ondertussen hoe je dit voor jezelf kunt gebruiken, waardoor je contact met je onderbewustzijn / intuïtie ook versterkt en je beter leert kiezen en vertrouwen op de keuzes die je maakt
  Kosten: 60 Euro
  Duur: tot ongeveer 1 uur

Voor wie wil lezen wat mijn redenen zijn om te werken aan een Duurzaam Gezondere Maatschappij, kan hieronder verder lezen.

Duurzaam gezond leven is een complete leefstijl verandering voor vrouwen. Een kleine toelichting is wel nodig voor deze pagina.

Denkwijze, onze kern onderzoeken, met emoties om leren gaan (dus niet wegduwen). Dicht bij je eigen karakter en de natuur blijven. Duurzaam gezond leven klinkt heel saai, maar eigenlijk is het ontzettend interessant en leuk. Je leert veel bewuster naar je lijf te luisteren want je gaat begrijpen dat jouw lijf wél weet wat beter voor je is. Je doet heel veel zelfkennis op en omdat je jezelf beter leert kennen, ga je betere keuzes maken. Je leert zien dat wat jij LEUK vindt om te doen en waar jij je PASSIE in vindt, omdat doen

ook een onderdeel is dat POSITIEF je gezondheid ondersteunt.

Authenticiteit

Hoe meer jij je authentieke zelf leert zien en omarmen hoe beter jij in je kracht komt te staan als vrouw, hoe meer je werkt aan jou eigen gezondheid, en hoe beter je je eigen keuzes leert maken.

De tijd waarin we leven is een tijd waarin ontzettend door de maatschappij en overheid aan ons getrokken wordt. En hoeveel we ook kunnen dragen, er is een grens van wat mensen van een ander kunnen en mogen verwachten. Door beperkingen of door dat het simpelweg genoeg is en je ook moet kunnen ontspannen om weer op te laden.

Vanaf voor onze geboorte worden er al verwachtingen op ons geprojecteerd, moeten we meer en vooral zoals de overheid ons in één stramien wil duwen, we moeten alles kunnen voor een ander. Nu de systemen beginnen te falen leert de overheid zien dat niet iedereen hetzelfde is en ieder de kans moet krijgen om op zijn eigen manier het leven te leren leven. Je bent op aarde om jezelf te accepteren en te ontplooien tot alles dat je kunt worden. Richt je op je basisbenodigdheden en leer zelf zoveel mogelijk vaardigheden.

Vrouw in de wereld

Als vrouw (en zeker de vrouwen die hoogsensitiviteit als eigenschap kennen) hebben geleerd vooral voor anderen te zorgen of ze te dienen. We hebben afgeleerd zelf te denken en zelf te voelen en te luisteren naar ons lijf, en zijn meegetrokken in de mannelijke denkwijze van hoe de wereld zou moeten werken. Het is tijd om onze vrouwelijke eigenschappen weer te omarmen en te staan voor wat wij naar de tafel brengen. Vrouwen werken het beste vanuit een ontspannen situatie. Ook kinderen hebben baat bij het opgroeien als ze een ontspannen moeder hebben. Iets waar aan voorbij wordt gegaan, omdat het volgens de overheid geen toegevoegde waarde heeft aan de economie. Maar als een moeder niet goed zou opvoeden, zou dat de economie én de maatschappij heel wat meer schade, en onbetaalbaar in kosten voor de burger worden, opleveren. Zorg zelf dat je ziet waar spanning zit en leer voor je eigen rechten en behoeftes opkomen, want onze overheid heeft die helikopterview niet. Dat is wel duidelijk.

Op dit moment leren de meeste (hooggevoelige / hoogsensitieve) vrouwen pas zorgen voor onszelf NADAT we ziek zijn worden. Mentaal of fysiek beperkt zijn geraakt of emotionele trauma’s wonden hebben opgelopen (niet alleen vrouwen natuurlijk, dat weet ik ook :-))
Vooral EMOTIONELE INTELLIGENTIE en EMOTIONELE VEILIGHEID zijn ondergeschoven kindjes in deze wereld. Voor gevoelswezens, wat vrouwen in meerdere mate zijn, maakt dat deze wereld een hele uitdaging is om ons eigen recht op te eisen.
Emotionele verwaarlozing, innerlijk kind trauma’s, onveilige emotionele omgeving, niet gehoord worden, kritiek, perfectionisme, door schade en schande worden we wijzer. Leven is nu eenmaal blijvend een leerproces, dus omarm dat en geniet van de varieteit van ervaringen en zoek de levenslessen voor jezelf daarin. Stop met vergelijken met anderen, dat is waar de grootste welvaartziektes door ontstaan.

Er zijn genoeg mannen die vinden dat vrouwen eigendom zijn en geen eigen rechten mogen of kunnen hebben. Ik weet niet waar die denkfout/ overtuiging bij hen precies zit, vaak wel in cultuur, geloof en opvoeding. Een enkele keer ook echt in het karakter zelf.

In ieder geval, duurzaam gezond leven houdt in dat je fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch (de juiste balans weet te vinden tussen wat jou energie geeft en waar je energie aan geeft) en spiritueel goed voor jezelf kunt zorgen.

Duurzaam gezond is goed voor het individu, voor de samenleving – gezondheidszorg en ook beter voor de natuur

Wil je gezond leven dan zul je een levenswijze die duurzaam (maar ook leuker voor jou!) is voor je gezondheid. Veel oude systemen (de zorg, kinderopvang, onderwijs etc.) werken niet meer of storten in, dus zullen we zelf meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze eigen gezondheid en algemeen welzijn. Dat houdt in, leer jezelf goed observeren en kies de voor jouwzelf goede keuzes.

De verbinding tussen mens en natuur staat centraal in een bijdrage aan een goede algehele gezondheid.

 • Natuurlijk (authentiek) eten: zo min mogelijk industrieel geproduceerd (dus zo min mogelijk suiker of poedervoeding eten) in natuurlijke voeding zitten naast vitaminen en mineralen, specerijen, kruiden veel natuurlijke bestanddelen die het lichaamsimmuunsysteem ondersteunen. Deze kunnen je afweer helpen tegen het bevechten van ziektes.
 • Suiker weren. Als er iets ziekmakend is is het suiker. Obesitas, suikerziekte, verslavingsgevoeligheid stimulerend, hormoon-huishouding-verstorend (specifiek bij vrouwen).
 • Natuurlijk bewegen, beweeg zoals bij je karakter hoort. Regelmatig 3-4 keer per week, niet overdadig of te fanatiek, dat is gewoon niet gezond, dat is obsessief.
 • Leer geduld en discipline om een goede energie balans over de dag te verdelen. Het mag best een keer afwijken, maar beheersen van je eigen (fysieke, mentale en emotionele) energie is belangrijk.
 • Van fysieke uitputting (spierpijn) herstellen we best snel, we slapen of rusten even, voeden ons lichaam met proteïne voor sneller herstel en we kunnen weer.
 • Mentale energie zie je niet maar ook je hersenen kunnen spierpijn hebben. Na een ongeluk of burnout. Dat herstellen duurt veel langer dan fysiek herstellen na uitputtend fysiek werk.
 • Dan is er nog emotionele energie. De sluipschutter van energietrekkers. Deze sluipt overal tussendoor, trekt en rekt zich uit en trekt nog meer energie. Tot jij knapt. Emotionele burnout, Deze energie kost de meeste tijd om van te herstellen, want niet alleen werkt dit op je hersenen door, maar ook in je fysiek.
 • Wat voor karakter heb jij? Vurig? Rustig, Luchtig of Vloeiend?
  Ben je een veranderaar, of zweer je bij vaste routines?
  Dit is zoals je alles doet. Probeer uit, experimenteer, observeer jezelf, reflecteer, pas aan. Bewust zijn van gedrag, gedachten en emotionele triggers zijn de sleutel tot zelfbevrijding.
  Oefen met geduld voor jezelf en discipline. Spreiding (duursport) of korte sprints en dan opladen of (korte) hyperfocus en dan weer ontspannen. Spreiding is het meest prettig en het minst uitputtend, maar soms vragen situaties anders van je.
 • Vanuit je eigen natuur leven (ieder mens is anders: werkers, leraren, ontwikkelaars, ontdekkers, makers, doeners, denkers, helers, artiesten, kunstenaars, multitaskers.)
 • Vanuit je eigen natuur leren: autodidact, spelend leren, theoretisch leren, praktisch leren, verbeeldend leren, experimenterend leren: vanuit je eigen behoeften ontwikkelen en leven is de manier die ons het beste motiveert en laat leren.
 • Hoeveelheid prikkels kun je om je heen hebben én gelijktijdig goed functioneren? Zintuigelijke (geur, kleur, smaak, gehoor, tast), emotioneel (woede, wanhoop, huilen, geluk, angst, verdriet, blijdschap), fysiek (beweging, materiaal), mentaal (drukte, stress, overtuigingen, verwachtingen van anderen (familie, vrienden, werk, privérelaties), sociale omgeving (dorp/stad/ geloof/verenigingen etc), leeromgeving (soort studie/ opleiding, leerprocesvorm), werkomgeving (hectisch, stressvol, saai, inspirerend), natuurlijke omgeving (planten, dieren, natuurkleuren, ontspanning en spanning) ze doen er allemaal toe en ook de hoeveelheid rust.
 • Natuurlijk ritme: Ochtend – avondmens. Zoek werk dat daarbij aansluit
 • Slaap ritme: Heb je veel of weinig slaap nodig om goed te functioneren? Let daarop ook tijdens de seizoenswisselingen.
 • Seizoenritme: Ga in de herfst tot midwinter vroeger naar bed, de nachten worden langer. Je hebt minder licht, verwarming en energie nodig, want de dagen zijn korter. De natuur gaat in rust. Vanaf kerst tot maart, wanneer de koude heerst zorgen we fysiek en mentaal goed voor ons zelf. De langere dagen en kortere nachten zijn vanaf maart tot en met zomer weer daar.
 • Intuïtief leven: luisteren naar je innerlijk kompas om je door het leven te leiden. De weg van de ziel, Gids vanuit de Bron. De wereld zal veranderen, dus blijf juist nu dicht bij jezelf.
 • Spiritueel leven: Leven vanuit je hart en hoofd. Leef vanuit liefde voor het leven en voor jezelf en voor anderen. Leef je vanuit angst, maak je beslissingen vanuit basis emotie als angst, dan zal die situatie zich nog vele malen aan je voordoen. Tot je leert kiezen om te leven vanuit liefde voor jezelf, voor je persoonlijke liefhebbende natuur en voor anderen.