Alles is liefde

Moest jij ook niet direct aan die filmtitel denken? Ik eigenlijk wel. Maar de waarheid is, alles IS liefde. Dus dat.

Hoewel we liefde in films vooral te zien krijgen in relaties, in de vorm van verliefdheid, liefde op het eerste gezicht, een diepere liefde, romantische liefde of de band tussen ouders en kind, is liefde nog veel meer dan dat.

Liefde is een werkwoord en liefde is een oerkracht.
Liefde is levensvreugde, eerlijke, spiegelende en positieve energie, (onder)steunende aandacht.
De basis voor zelfliefde en zelfontplooiing.

Liefde is een werkwoord

Het voelen van liefde is heerlijk. Dat warme vuur van binnen dat je lijf doet gloeien en je letterlijk doet opbloeien.

Als je niet geleerd hebt van jezelf te mogen houden of delen van jezelf niet hebt mogen laten zien, of vooral hebt geleerd met anderen rekening te houden, dan is elke vorm van liefde gewoon keihard werken.

Want liefde is niet alleen een gevoel naar een ander, niet alleen een innerlijke waarneming van genegenheid of plezier. Liefde is houden van en dat betekent: geven om. En als je niet om jezelf leert geven, dan komt die les later onherroepelijk alsnog op jouw levenspad.

De relatie met jezelf

De relatie met jezelf is de belangrijkste relatie die we, deels, aanleren, maar nog meer dan op het werk gerichte persoonlijke ontwikkeling. Om jezelf leren geven… best vreemd dat we dat onszelf moeten aanleren.

In de praktijk van de maatschappij draait persoonlijke ontwikkeling vaak om werk gerelateerd leren. Je verdiepen, specialiseren binnen je vakgebied of juist verbreden of omscholen. In persoonlijk leiderschap, macht en politiek of het leren overtuigen van anderen, maar dit draait op aangeleerde overtuigingen. Die weliswaar wetenschappelijk getoetst of bewezen zijn, maar in de wetenschap worden ook nieuwe ontdekkingen gedaan of feiten in een nieuw perspectief ineens anders bezien.

Zoals psychologie mij ook mateloos kan intrigeren, is dit vak teveel op mannelijk denken gebaseerd is en nog te weinig rekening houdend met het vrouwelijke wezen, vrouwelijke denkwijzen, creatieve denkwijzen.

Zelfliefde

Zelfliefde is de diepste vorm van voor jezelf zorgen. Deze houdt in dat je fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en financieel goed voor jezelf kunt zorgen. Je bent zelfverantwoordelijk, zacht en sterk.

Je omarmt je uniekheid. Je leert je schaduw en licht te zien. Je leert je eigen emoties te interpreteren. Je leert je duisternis lief te hebben. Je leert dat je mens bent en daardoor niet perfect. Je leert dat je je eigen hemel op aarde kunt zijn. Je leert dat ieder mens een rol heeft, groot of klein, bekend of onbekend, ze zijn allemaal waardevol. Je leert dat jezelf liefhebben niet egoistisch is, maar een noodzaak om in deze wereld goed te functioneren. Je leert dat jezelf liefhebben niet alleen zacht zijn voor jezelf betekend, maar ook streng zijn af en toe. Je leert waarom het belangrijk is om eerlijk te zijn naar jezelf.

Tijdens de workshop onderzoek je jezelf met als doel jezelf goed te leren kennen.
Creatief, praktisch, schrijvend, reflecterend, verdiepend en transformerend en voor wie wil ook energetisch. Van de buitenste laag en het afpellen van alle geconditioneerd en aangeleerde gedachtes en overtuigingen, naar je diepste kern.

Jouw zelfkennis, zodat je stevig staat, goed geworteld bent in jezelf, want alleen dan kun je je leven flexibel genoeg inrichten en makkelijker met de winden meewaaien.

Je weet wat voor jou écht belangrijk is.
Je kunt het leven aan, misschien zelfs op zoek naar je zielsmissie.
Je hebt het leven onvoorwaardelijk lief.

(Zelf)Liefde is nieuwetijdse magie.

Alles is liefde.

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...