Nieuwsbrief 1

Do 24-8-2023 21:03

Beste lezer,

In de afgelopen maanden of jaren hebben wij privé danwel zakelijk contact gehad, vandaar dat je deze nieuwsbrief ontvangt. Wil je deze niet (meer) ontvangen, laat me dat dan weten, dan haal ik je van de lijst af. Weet je iemand die er misschien ook interesse in heeft, stuur het dan aan die persoon of personen door. Alvast mijn hartelijke dank daarvoor.

Veranderingen

Iedereen die mij al wat langer kent heeft wel meegekregen dat mijn leven de laatste jaren drastisch veranderd is. Wat ooit mijn weg en rol in een eerdere fase van mijn leven is geweest, heeft een hele andere richting gekregen. 

Studio Move & Create

Wat, reflecterend op mijn eerste bedrijf, vooral mijn eigen praktische leertraject is geweest, mijn eigen “school of life”. ​​Een ervaringstraject met veel meer verdieping dan de opleiding tot lifecoach ooit had kunnen geven.

Daar waar die coaching zich veelal richt op oplossingsgerichte gedrags- en gedachtenverandering, zoek ik liever, als dat kan, naar de oorzaak ervan. En dat zit een aantal niveaus lager, dieper in de mens weggeborgen. Een gedrags- of gedachteverandering is veel makkelijker te realiseren als je weet wat dat gedrag of die gedachte ooit de eerste keer ingang heeft gezet. 

Een reis die ik niet samen met een psycholoog heb kunnen maken, daarvoor was ik te geblokkeerd, die blokkade werd pas opgeheven toen ik vrijheid kreeg. Wanneer je vanuit je intuïtie weet, dat wat jij nodig hebt om te genezen “ruimte en vrijheid” is, dan is dat iets dat jezelf moet creëe​​​ren. De Arbo en overheid helpt je daar niet bij. Gelukkig had ik wel wat gespaard en tijdens deze periode heb ik de reis naar mijn kern wel kunnen maken. Naast zorgen voor mijn gezin en dagelijks werken aan fysieke gezondheid, was dat mijn belangrijkste taak.

Leren zien, kunnen inleven, want je hebt het zelf ervaren, wat relatief kleine maar herhalende kritische opmerkingen kunnen veroorzaken aan het mentale en emotionele welzijn van een kind wanneer dit niet in de persoonlijke emotionele behoeften wordt gezien en tegemoet gekomen. Wat een onveilige omgeving waarin eigen gevoelens of eigen leerprocessen niet erkend worden als zijnde valide is meer beschadigend dan menigeen kan indenken.

​​​​​​​Een kind dat ook nog hooggevoeligheid als eigenschap heeft, voelt afwijzingen op eigen behoeften en karaktereigenschappen nog dieper en sterker en intenser. Deze veroorzaken zielswonden, emotionele innerlijk kindtrauma’s. 

De inzichten die ik in deze periode heb opgedaan waren verhelderend. En deze reis naar mijn innerlijk kind heeft me de gelegenheid gegeven om mijn eigen emotionele trauma te helen, want als je weet, wat er scheelt dan kun je ook makkelijker een oplossing vinden.

De oorzaak ligt dus vaak in het gebied van “emotioneel innerlijk kindtrauma” wat ontstaan is door een combinatie van karakter, persoonlijke eigenschappen en emotionele kindbehoeften en de opvoeding door ouders tijdens de jeugd en pubertijd. Niet alleen bij jezelf, maar ook bij ouders, en grootouders, en mensen om je heen die met hun kennis van toen probeerde het beste te doen.

Toen deze “reis” voltooid was voelde ik intuïtief aan dat deze fase was afgesloten en Studio Move & Create moest beeindigd worden. Studio Move & Create is daarom opgezegd.

Marike Daalman

Op 11 november jongstleden ben ik opnieuw naar de Kamer van Koophandel getogen en heb onder mijn eigen naam “Marike Daalman” een nieuw bedrijf opgestart. Hiermee werk ik in de categorieën Alternatieve Gezondheidszorg en industrieel ontwerp en maakproducten als creatief en spiritueel coach.

Naar mijn mening is Passievol Duurzaam Gezond en Duurzaam Creatief Leven een holistische en creatieve benadering van leven. Leven, de schepping is tenslotte creatie, waarbij het werken aan een meer bewuste duurzame gezondheid van de mensheid en de natuur de missie is.  Meewerkend aan generaties die zichzelf mentaal en emotioneel kunnen helen en uiteindelijk misschien op veel langer termijn, geen heling meer nodig gaan hebben, omdat mens gewaardeerd wordt voor wie hij of zij is.

De fysieke, mentale, emotionele en spirituele kanten van ons welzijn (het vertrouwen in het eigen authentieke kunnen en menszijn) zijn onderling verbonden in de natuurlijke creatieve (vrouwelijke, scheppende en zelfhelende) kracht van de mens.

Creativiteit, kunst werkt helend

Kunstzinnige Therapie is daarom naast de individuele lifecoachingsessies een lichte en meer toegankelijke vorm om bewustzijnsontwikkeling en contact met de intuïtie te stimuleren en te versterken.
Van korte workshops, tot vrouwencirkels waarin bewustzijnsontwikkeling over het “ik” -ontwikkelen van zelfkennis- centraal staan, privé naailes (ook dat is coaching, leren omgaan met geduld, frustratie, perfectionisme en zelfcreatie) en (nog werkend aan) een creatieve leergang waarin jezelf kleding leert ontwerpen en maken, het kunnen leren uiten van je eigen authentieke zelf in je  eigen kledingontwerpen.

Toolbox

Mijn gereedschapskist is door de jaren en ervaringen gevuld met verschillende technieken die ik vooral inzet bij emotie- energiewerk. Ik beschik over en bied je:

 • – Een veilige omgeving om over je emoties te spreken en daaraan te werken
 • – Reiki – innerlijke balans/ energiewerk een vorm van Reiki met helderweten/ heldervoelen
 • – Onderzoekende gesprekstechnieken, waarom, waarom, waarom? 🙂
 • – Empathie, inlevingsvermogen
 • – Confronterende gesprekstechnieken
 • – Humor
 • – Zachtheid .
 • – Rol binnen het gezin, binnen de familie/ mini familieopstellingen
 • – Creatieve tools om te helpen bij bewustmaken van eigen processen, gedachten of patronen. Schilderen, tekenen, schrijven, muziek
 • – Meer vertrouwen te krijgen in de eigen intuïtie, leren werken met je eigen energie.
 • – Bewustmaken van de verbondenheid van fysieke, mentale en emotionele gezondheid en de invloed op elkaar.

Emoties in het lichaam vasthouden, houden ook energie vast. Nare emoties als verdriet en emotionele pijn, rouw, verwijten, beschuldigende, schaamte en schuldig voelen, niet geliefd voelen, niet gezien of erkend voelen in wie je bent, hebben een zware negatieve energie die het lichaam nadelig beïnvloed als je dit lang vasthoudt, als deze emoties niet verwerkt (niet doorvoelt en doorleeft worden) zullen ook een nadelige invloed uitoefenen op je mentale gezondheid (je zelfbeeld) en daardoor ook op de fysieke gezondheid, psychosomatische klachten ontstaan vaak door onderdrukte of weggedrukte emoties.

Innerlijke vrede, vrolijkheid, liefde, zinvolheid en gelukkige of neutrale gevoelens bevorderen de gezondheid. Zij ondersteunen juist de fysieke en mentale gezondheid en daarmee hebben deze juist een positieve invloed op je immuumsysteem.

Waar kan ik bij helpen?

Ik bied o.a. ondersteuning tijdens innerlijk kind helingsprocessen. Door je bewust te maken van invloeden van binnenuit en van buitenaf krijg je inzicht in je eigen emotionele ontwikkeling en kun je eventuele misvattingen als kind zelf leren herstellen.

Bij grote veranderingen kan ik je helpen je door je bewust te maken van je innerlijke balans en waar je voor je energiebalans los moet of kan laten waar ergens anders weer iets terug voor mag komen. 

Bij rouw en verdriet kan ik je helpen met emotie en energiewerk om de gevoelens te verwerken.

Ken je iemand die hulp kan gebruiken, laat ze dan vrijblijvend contact opnemen. Wil je mijn reilen en zeilen dagelijks meemaken? Dan kun je me volgen op de Socials.

Marike Daalman  – Facebook en Instagram (gekoppeld)
Marike_coupeuse – Instagram, gekoppeld aan Marike Daalman Facebook 
Duurzaam Gezond – Instagram gekoppeld aan Marike Daalman Facebook en aparte Facebook, niet gekoppeld.

Link naar de kalender van september.
Openbare bijeenkomsten Intuitief schilderen en Vrouwencirkels staan vermeld in mijn kalender. Je kunt ze ook vinden op de website of in de agenda van Bewust Westland.

Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik ze graag.
In oktober/ november laat ik weer van mij horen.

Hartelijke groet,

Marike Daalman

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...