Zelfliefde is jouw kracht

Nieuwsbrief 2 – november 2023

Vr 10-11-2023 14:55

Lieve lezer,

In de afgelopen maanden hebben wij privé dan wel zakelijk contact gehad, vandaar dat je deze nieuwsbrief ontvangt. Wil je deze niet (meer) ontvangen, laat me dat dan weten, dan haal ik je van de lijst af.

Het laatste bericht is alweer van even geleden, augustus dit jaar. Tijd voor weer een nieuwe update 🙂.

    Terugblik op de laatste maanden

Bewust Westland 

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al vermeld, heb ik me dit voorjaar aangesloten bij Bewust Westland. Een netwerk van ondernemende professionals die zich bezighouden op allerlei gezondheids- en welzijnsgebieden. Langzaam aan merk je dat de Westlander meer open gaat staan voor bewustwording op allerlei nieuwe niveaus.  Wat heel fijn is, want gezondheid en bewustzijnsontwikkeling houden verband met alles wat je doet en met wie je in verbinding staat in dit leven.

Corona heeft wat dat betreft de ogen verder geopend. Fysiek elkaar beschermen wil niet zeggen dat men gezond blijft. We zien dat mentale en emotionele gezondheid een nog bijna grotere impact hebben dan de fysieke gezondheid waar voornamelijk oog voor was.

Emotionele gezondheid is namelijk de basis waarnaar heel veel mentale en fysieke klachten (zelfs van generaties terug) terug te herleiden zijn. Bedenk maar eens als je in een situatie zit, waarbij jij jezelf niet gezien voelt door een ander, dat je emotionele pijn ervaart.
Dus ondanks dat CORONA veel leed heeft gebracht, maatregelen daar fysiek een beperking aan hebben kunnen geven; is dít ook juist waar een (persoonlijke of mondiale) crisis voor nodig is: 

JOUW ogen openen en leren zien wat er nog meer geraakt wordt. Zoeken naar (nieuwe of betere) waarheid en betere oplossingen. Want alles in het leven is met elkaar verbonden en wordt door elkaar beïnvloed, zo ook alle vormen van gezondheid;

 • Fysieke gezondheid
 • Mentale gezondheid
 • Emotionele gezondheid
 • Spirituele gezondheid (vertrouwen in je eigen zijn, of in iets anders)
 • Energetische gezondheid (energiebalans, sensitiviteit en oplaadmogelijkheden)

Zonta 

Stiekem ben ik een beetje trots, want in september ben ik geïnstalleerd als lid van de serviceclub Zonta Den Haag 1 (link). Zonta is een wereldwijde organisatie die internationaal, nationaal en regionaal en lokaal strijd voor een meer gelijkwaardige waardering en behandeling voor vrouwen, op alle niveaus;
grondwettelijk, fysiek, mentaal, ontwikkeling steunend, geweld tegen vrouwen binnen geloofsculturen en noem maar op. Deze clubs organiseren evenementen waarmee geld opgehaald wordt zodat wij goede doelen (van lokaal tot internationaal) daarmee kunnen steunen.

Vrouwen en emoties

In ons Nederlandse landje woedt er bij veel vrouwen, maar ook mannen, nog een generatie- en aangeleerde gewoontestrijd met betrekking tot het uiten van emoties.
Waar een man vaak wordt aangemoedigd om voor zichzelf op te komen, leren veel vrouwen juist hun emoties in te slikken.
Je emoties binnen in je vasthouden is jezelf te kort doen en je eigen emotionele behoeften niet waarderen en vaak ook niet eens kennen, maar moeten leren kennen en leren onder woorden te brengen of op een andere manier te uiten. Helaas gebeurd dat veel te vaak pas nádat we al emotioneel vastgelopen zijn.

De emotionele waardering naar jezelf, mag moet zelfs, op gelijke voet staan met de waardering voor die van een ander. Vrouwen zijn gewend vooral hun liefde en zorg te geven aan ANDEREN, maar mogen leren ook hun eigen liefde te geven aan zichzelf.

De schilder-, teken- en schrijfworkshops die ik organiseer in combinatie met het delen van mijn ervaringen en kennis kunnen jou helpen stukjes van onbewuste onverwerkte emoties aan het licht te brengen en daardoor bewust te maken en te leren zien wat je er mee kunt, of dat je ze mag loslaten. Licht- en schaduwwerk, of emotiewerk noemen we dat. We brengen aan het licht wat onbewust sluimert en leren met het toepassen van zelfliefde zien wat wel wel of niet door ons gedaan kan worden, zodat het onszelf niet ziek maakt, maar we wel een ander bij kunnen staan.

Gezondheidsmarkt 14 oktober jongstleden

Reuze spannend vond ik dit! Echt een hele stap voor mij, maar eigenlijk had de dag een heerlijk natuurlijk verloop. Op zaterdag 14 oktober nam ik deel aan de gezondheidsmarkt in de Hoeksteen in Monster.

Hoewel ik zelf precies in een lichtelijk overprikkelde periode zat, heb ik me die dag aan mijn markttafel kunnen terugtrekken in mijn eigen bubbel. Een fijne hoek met, lekker warm, de zon die door het raam op mijn rug scheen. Papier en wascokrijt lagen klaar voor ieder die ook wilde tekenen aan mijn tafel en gratis advies wilde ontvangen door gesprekken naar aanleiding van die tekeningen en mijn interpretatie. Een hele fijne lichte en toegankelijke vorm van life coaching.

Let op! Deze vorm van “intuïtief tekenen” is wel anders dan tijdens mijn workshops. Ik zeg het maar, voor men verkeerde verwachtingen heeft. Aan mijn markttafel tekenen mensen en daar geef ik een interpretatie van. Deze interpretatie zegt iets over jou zelf, jouw situatie of waar je onbewust mee bezig bent of hoe je op dat moment in een transformatie proces zit. Daarbij zijn kleuren, vormen, patronen, wit, donker en licht, open vormen en dichten vormen, alles heeft een betekenis en zegt iets over wat er op dat moment in je omgaat. En zelfs per tekening kan de betekenis van de kleur anders geïnterpreteerd worden.

Meditatiekussens

Sinds kort heb ik handgemaakte meditatiekussens te koop. Het begon eigenlijk als een grapje vanuit mijn coupeuse en creatieve werk, maar het begint nu toch wel serieuze vormen aan te nemen.
Mediteren met gebruik van je eigen Reiki (levens-)energie is voor mij echt de manier om energetisch op te laden. Je hoeft daarvoor geen Reikimaster te zijn. Bewuste tijd voor mij, mindful, de volledige aandacht naar mijzelf en mijn lichaam sturen om de verbinding van mijn zielsbewustzijn met mijn eigen lijf te versterken. Bijna dagelijks mediterend, juist in drukke periodes hoe lastig het dan juist is om toch te doen, dan zit ik graag in kleermakerszit op zo’n meditatiekussen op de grond in mijn werkruimte.

Verbonden met de aarde, maar geen koude billen :-), omdat ik zoveel liefde voor dit mooie ondergewaardeerde natuurlijke materiaal voel,  link Meditatiekussens heb ik daar een hele webpagina aan besteed. Ik zal je niet in deze nieuwsbrief met al het moois vermoeien :-), maar dit kan best een mooi cadeau zijn voor de feestdagen.

Ervaringen delen, maakt het dragen lichter

Een gedicht dat ik tegen kwam uit mijn eerdere periode. Uiten van emoties en je eigen kwetsbaarheid durven laten zien is zo belangrijk. Ieder mens kampt ermee en toch heerst er zo een groot taboe op. Help je mee het taboe doorbreken? Begin met iets kleins of een mooi gedicht. In januari organiseer ik een workshop Creatief Schrijven, datum volgt nog, maar hier kun je alvast een van mijn ervaringen lezen. Gedicht.

Liefde is een werkwoord, een mindset én een energetisch kracht, in alle opzichten kan Liefde jou laten bloeien en dan spreek ik uit eigen ervaring.

 • Liefde
 • Zelfliefde
 • En onvoorwaardelijke liefde

Inloopmiddag

Eens in de twee maanden wil ik een inloopmiddag organiseren. Dit is speciaal voor mensen die geen of een klein budget hebben of eerst eens gewoon kennis willen maken met mij. Zij krijgen voorrang en kunnen net als tijdens de gezondheidsmarkt Intuïtief tekenen, of kaarttrekken en advies ontvangen.

Dinsdagmiddag 31 oktober tijdens Samhain, de keltische viering van het oude oogstjaar en de start van het nieuwe jaar, was de eerste bijeenkomst.
Helaas was mijn eigen aankondiging door omstandigheden wat laat, dus had deze niet zo’n groot bereik. Maar omdat ik er gisteravond achter kwam dat ik mijn MSN meldingen uit had laten staan en dus mensen te kort heb gedaan, plan ik er nog een in december. 
Gewoon vrijblijvend binnenlopen. Een nieuwe datum staat inmiddels gepland.

De nieuwste Blogs kun je hier vinden. Binnenkort volgt o.a. de blog “de relatie met jezelf”, nieuwe blogs worden ook in de nieuwsbrieven opgenomen.

Voor de nieuwe volgers

Een stukje herhaling voor iedereen die mij al volgt, sla dit stukje gerust over :-).

Marike Daalman – Passievol Duurzaam Gezond en Duurzaam Creatief Leven is een holistische en creatieve benadering van leven, waarbij het werken aan een meer bewuste duurzaam algeheel welzijn van de individu door zo authentiek mogelijk jezelf te zijn centraal staat. In onze individualiteit en authenticiteit vinden we juist de zin van ons leven en ons nut voor de mensheid.
Je hoeft je niet constant aan te passen, maar onthoud, dat geldt dus ook voor anderen. En ook al lijkt het soms dat anderen geen nut hebben, soms is hun nut juist om mensen te lazen inzien dat er andere mogelijkheden zijn of door juist voor hen te zorgen en te leren dat ieder mens empathie verdient en de voor hem of haar juiste vorm van liefde nodig heeft om te kunnen opbloeien.
Soms zit het nut verstopt in het kleine, hedendaagse, soms in de grootse gebaren. Soms in slechts een luisterend oor. Waardeer ieder voor wie hij is en wat hij of zij je kan leren. 

Diensten

Je kunt bij mij individueel terecht voor begeleiding bij;

 • Innerlijke balans kwesties tijdens grote persoonlijke veranderingen,
 • Rouw en begeleiding bij het leren en veilig mogen uiten van emoties en
 • Het leren lezen van signalen van en vertrouwen krijgen in je eigen lichaam en daarmee leren grenzen aangeven.
 • Bewustwording en begeleiding bij innerlijk kind helingsprocessen en bij hoogsensitiviteit.

Mijn gereedschapskist is door de jaren en ervaringen gevuld met verschillende technieken die ik individueel en groepsgewijs vooral inzet bij emotie- energiewerk.  Ik bied je:

 • Een veilige omgeving om over je emoties te spreken en daaraan te werken
 • Energiewerk (vorm van Reiki) met helder weten/ helder voelen
 • Tekening lezen
 • Verschillende gesprekstechnieken
 • Empathie, inlevingsvermogen
 • Humor
 • Creatieve tools om te helpen bij bewustmaken van jouw eigen innerlijke processen, gedachten of patronen.
 • Meer vertrouwen te krijgen in en beter kunnen luisteren en interpreteren van de eigen intuïtie
 • Bewustmaken van de verbondenheid van fysieke, mentale en emotionele gezondheid en de invloed op elkaar.
 • Meditaties
 • Lichaamswerk voor vastzittende emoties

Waarom emotiewerk?

Een korte inleiding heb je bovenin al kunnen lezen.
Emoties in het lichaam mee blijven dragen zorgt dat jouw lichaam met onrustige energie (emotionele stress, spanning) wordt belast. Nare emoties als verdriet, woede, verwijten, schaamte en schuldig voelen, niet geliefd voelen, niet gezien of erkend voelen in wie je bent, hebben een zware energetische invloed op het lichaam. Cellen, spieren, organen worden nadelig beïnvloed als je deze emoties vast blijft houden niet doorvoelt en doorleeft en kunt verwerken.

Innerlijke vrede, vrolijkheid, liefde, zinvolheid en gelukkige of neutrale gevoelens bevorderen juist je algehele welzijn. Zij ondersteunen juist de fysieke en mentale gezondheid en daarmee hebben ze ook een positieve invloed op je immuunsysteem vanaf celniveau.

Innerlijk vredig voelen is de neutrale basisemotie. Voel je dat, dan ben je compleet jezelf en op de juiste plek.

Dát is altijd de basis waar je weer naar terug wilt gaan en waar je nooit te veel van kunt hebben, de andere emoties zijn reikingen richting uitersten op het gevoelsspectrum (woede, verdriet versus enthousiasme en vreugde) en vragen daarna altijd weer een terugkeer naar je emotionele balans, innerlijke vrede.
Kalmte, je ben volledig content met wie je bent, waar je bent, en hoe je over jezelf denkt, zonder jezelf beter of minder te voelen dan iemand anders.

Ken je iemand die hulp kan gebruiken, laat ze dan vrijblijvend contact opnemen.
Wil je mijn reilen en zeilen dagelijks meemaken? Dan kun je me volgen op de Socials.
Marike Daalman (Insta) – Duurzaam Gezond (Facebook) gekoppeld
Marike_coupeuse – Instagram, gekoppeld aan Marike Daalman Facebooek

Alle bijeenkomsten staan vermeld in de kalender en in die van Bewust Westland.
Link naar de kalender met daarin de meeste recente bijeenkomsten vermeld.

In alles wat ik doe probeer ik bewustzijn door te voeren. Bij wie ik help, in wat ik maak, de betekenis die ze hebben, de materialen en hun afkomst. Natuurlijk lukt dat niet in ALLES, maar het is een leuke uitdaging om te zien hoe vaak WEL lukt.

Heb je vragen of opmerkingen dan hoor ik ze graag.
Januari/ februari 2024, stuur ik weer bericht uit.  Wil je dat niet ontvangen? Stuur me dan een reply, dan schrijf ik je uit.

Voor nu alvast hele fijne feestdagen toegewenst, misschien tref ik je wel bij de inloopmiddag. Ook welkom als je al eens geweest bent hoor, we maken het gewoon gezellig. 🙂

Harte groet,
Marike Daalman

www.marikedaalman.nl

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...