Nieuwsbrief 27 februari 2024 – innerlijke kracht

Di 27-2-2024 10:44

Lieve lezer,

Inmiddels is het 2024, eind februari en we gaan langzaam de laatste volle wintermaand in, op weg naar de lente. Kijken jullie ook zo uit naar het frisse groen en de opkomende bloemen? Lente is echt mijn favoriete seizoen.

De winters ben ik meer gaan waarderen. De winter is als vrouwelijke energie; inwaarts gericht op rust, ontspanning, opladen, meer binnen zijn. En straks in de lente, na maanden meer tijd binnen doorbrengen kunnen we weer vaker naar buiten en genieten van het groen. We treden naar buiten met nieuwe ideeën of innerlijk gegroeid als persoon. Opgefrist, krachtiger met een gevoel van vernieuwing en een meer authentieke jij.

Er gebeurt veel in de wereld, grote krachten zijn aan het verschuiven en deze grote veranderingen brengen op langer termijn meer gelijkheid, maar voordat het zover is zullen de veranderingen vooral chaos en onrust onder mensen veroorzaken. Dat is nodig want alleen vanuit Chaos kan weer een nieuwe orde gevormd worden. Zie maar hoe vanuit de oerknal het huidige universum is ontstaan. Zoveel parallellen met het universum en de natuur zijn er met ons menszijn te trekken.
Maar om jezelf staande te houden tijdens die (stille) stormen is het belangrijk om te leren focussen op je eigen kracht. Je eigen authentieke pad.

Versterken innerlijke kracht

Vrouwelijke kracht is de innerlijke zachte kracht die helpt jou te ontplooien en diepte te vinden in jezelf en in je passies.
De wereld is verdeeld in twee energiestromen. De ene richt zich binnenwaarts, de krachtstroom van innerlijke zelfkennis, diepte, empathie, zelfontplooiing, innerlijk weten, intuïtie; de vrouwelijke kracht. Deze innerlijke kracht waar elk mens over beschikt ontvouwt zich, gedijd en groeit door het ervaren van liefde. De onvoorwaardelijke liefde van een moeder aan haar kind.

De tweede krachtstroom is de energie die zich naar buiten toe richt, naar de buitenwereld. Dit is de mannelijke energie en deze richt zich op vergelijken met anderen, sterkte- en zwakteanalyses en concurrentie voor eigen veiligheid en zekerheid, zelfvertrouwen hebben en laten zien. Je eigen kracht en eigen waarde in de buitenwereld toe-eigenen.

Het teken van de spiraal staat daar voor symbool. De innerlijke diepte en ontplooiing van de individuele mens die door de mannelijke energie naar buiten wordt verspreid. En deze energiestroming herhaalt zich eindeloos bij elk nieuw onderwerp waar we over leren en wat we weer aan onze kinderen meegeven.

Winteroefening bij versterken innerlijke kracht:

Neem deze laatste wintermaand nog even extra de tijd om je innerlijk aandacht te geven en zo sterkere innerlijke kracht en zelfvertrouwen op te bouwen. Kijk eens goed naar al je kennis en vaardigheden. Al je mooie eigenschappen en welke rollen jij allemaal speelt.

Schrijf ze eens op en zie wat een mooie en uniek mens daar staat. Wij zijn niet alleen wie we zien in de spiegel, maar wij zijn ALLES wat we zijn en kunnen en kunnen opbouwen of creëren. 
Geniet van al die eigenschappen die je in al die jaren hebt opgebouwd; kennis en vaardigheden en waardeer ze, ga ze goed zien, schrijf ze op bekijk ze en waardeer ze. “dit ben ik en daar mag ik trots op zijn”. Wat is mijn waarde voor mezelf en hoe zie ik die waarde ook voor anderen? Een mooie gedachte om eens over te reflecteren? Gebruik deze laatste volle maand van de winter wat meer tijd (in stilte en afzondering) voor jezelf, dat mag best.

Hoe kan ik je helpen?

Vind je het lastig om er tijd voor te maken en te werken aan zelfbewustzijn of weet je niet zo goed waar te beginnen? Laat mij je dan daarbij op weg helpen. 

Jij bent jouw eigen Expert

Wat ik graag wil is dat jij jouw doelen kunt bereiken en je leert dat alleen JIJZELF daar echt de kracht voor hebt.
Jij bent je eigen expert, ik kan je alleen helpen zaken zichtbaar te maken zodat je bewuster jouw eigen weg kunt vervolgen. Als lifecoach ga je namelijk uit van de overtuiging dat iedereen zijn eigen expert is, alleen hebben we soms wat hulp nodig om die eigen en individuele expertise weer kracht en vertrouwen te geven.

Hieronder schenk ik aandacht aan een nieuwe workshop die jou kan ondersteunen tijdens persoonlijke processen.

Mijn workshops zijn bijna altijd een combinatie van geleide meditatie, muziek-, creatieve- en intuïtieve therapie onderdelen en zijn altijd bedoeld om jou meer bewuste zelfkennis te geven. Deze bewuste zelfkennis zorgt ervoor dat je meer inzicht en grip over jouw leven ervaart.
Emotionele veiligheid ervaren tijdens de workshops vind ik heel belangrijk, ieder is vrij en veilig om tranen te laten vloeien, want emoties vasthouden in het lijf is letterlijk ziekmakend.

Nieuw is de (winter)workshop Intuïtief Schilderen: versterken van je innerlijke kracht. Deze workshop brengt het proces waar jij persoonlijk in zit naar boven en helpt het zichtbaar te maken. Hierdoor wordt het voor jezelf duidelijker, creëer je overzicht en kun je bewuster je pad richten op wat de volgende stap wordt in jouw proces. Je leert zien wie je bent, wat je bent, vanuit welke energie je werkt en dat geeft bewuste bevestiging van zelfkennis maar het geeft ook een richting aan en maakt wellicht ook duidelijk waar je over na kunt gaan denken in de toekomst.

Nog een nieuwe middag-vullende workshop geïnspireerd op de mens zijn of haar eigen scheppings-(creatie)kracht is de Creatieve Workshop Kunstzinnige Therapie – Variant 2 – (aan een nieuwe naam wordt nog gewerkt :-)). Hiermee maak je een kickstart om een droom te gaan verwezenlijken.

Het is een combinatie van creativiteit, bewustwording en methodisch leren “voelen” en je weg bewuster te kiezen. Moodboard, visualiseren, overzicht creëeren en stappen bepalen.
En ook bewustwording over welke rol adviseurs, familie en angsten hebben in dit proces.
Hoe zit het met jouw uitdagingen en angsten? Hoe leer je daarmee omgaan en in een aparte verdiepende sessie kun je ook leren zien hoe DIEP sommige overtuigingen in ons doorgewerkt zitten zonder dat we daar bewust van zijn.
De drempels op je weg naar zelfontplooiing of zelfrealisatie, hoe ontplooi ik mezelf en schud ik me los van ideeën en gedachten die mijn doel niet dienen.
Een individuele workshop of met maximaal twee extra personen (3 totaal) die een droom delen.

In april laat ik weer van me horen, tot die tijd Leef vanuit liefde.
Voor jezelf én voor anderen, want Liefde blijft de beste en mooiste opbouwende kracht.
Ken je iemand die baat zou kunnen hebben van de ondersteuning van een van mijn workshops stuur deze nieuwsbrief dan gerust door. Wil je graag een keer een individuele afspraak inplannen, dat kan ook.
Alleen groepsevenementen staan in de kalender genoteerd, een losse afspraak kan in overleg (ook eventueel op een andere locatie) ingepland worden.

En nog even dit:

Meditatiekussen bestellen kan hier. Mijn handgemaakte lontwollen Meditatiekussens zijn jaarrond te bestellen en worden alleen op afspraak en bestelling gemaakt.
Kalender met komende evenementen vind je hier.
Verbinden via LinkedIn kan middels deze link.

Zonta

In september 2023 ben ik geïnstalleerd als lid van de serviceclub Zonta Den Haag 1.
Zonta is een wereldwijde organisatie die internationaal, nationaal en regionaal en lokaal strijd voor een meer gelijkwaardige waardering en behandeling voor vrouwen en meisjes op alle niveaus; grondwettelijk, fysiek, ontwikkeling en onderwijs, mentaal, emotioneel en spiritueel. Noem maar op. Zij doen dit door evenementen te organiseren waarmee geld op gehaald wordt. Met die opbrengst steunen wij goede doelen (van lokaal tot internationaal).

Binnenkort organiseren wij in Den Haag een gezellige en informele filmavond op donderdag 7 maart, wil je informeel kennismaken met Zonta, het goede doel steunen en een leuke film bekijken? Dit jaar hebben we gekozen voor een lichte humorvolle film met een knipoog. De actrice uit “Chocolate” speelt een van de hoofdrollen. Kaartje reserveren kan via deze link.


Harte groet,

Marike Daalman
Creatief en spiritueel Lifecoach\
Coupeuse
Levenskunstenaar

www.marikedaalman.nl
LinkedIN
Instagram

Je kunt bij mij terecht wanneer je wilt werken aan het ontwikkelen van een Duurzame Gezondheid.
Zelfcompassie, emotionele trauma’s, grenzen, intuïtie, bewustwording bij eigenschap hoogsensitiviteit, energetische innerlijke balans,
zelfontplooiing, zelfbevrijding en zelfrealisatie.
Westerse en Oosterse levensfilosofie

Agenda met komende activiteiten

Passievol Duurzaam Creatief en Duurzaam Gezond leven BeantwoordenDoorsturen

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...