Zelfliefde en Innerlijke kracht

Zelfliefde, compassie naar jezelf praktiseren, is volledig accepteren én waarderen(!) wie en wat je bent.

Wij vrouwen geven graag liefde.
“Good Girls” geven onszelf en onze dienstbaarheid aan anderen als uiting van onze zorg en liefde. Dat leren vrouwen van jongs af aan, in bijna elke cultuur.
Dienstbaarheid zit bij de meeste vrouwen in het bloed, zo voelen en maken wij ons nuttig voor familie en samenleving. We geven onze energie, kracht en levenslust aan anderen door.

Maar wanneer leren wij onszelf ook die liefde te geven?

De empatische, inlevende, vaak zichzelf wegcijferende vrouw ten behoeve van het grotere belang, wanneer zorg jij voor jezelf? Wanneer ga jij vóór jezelf staan?

Mannelijke kracht

“It is a men’s world”, omdat we onszelf als vrouw hebben laten wegstoppen.
Onze energie van ons hebben laten afnemen en hebben laten decimeren tot een economisch-minderwaardig-menselijk-wezen dan de man, omdat vrouwen nooit een dag hetzelfde zijn.
En de man vindt zekerheid, bestaanszekerheid in financiën en leven en heeft daarmee dus een grotere behoefte aan stabiliteit.
Dat is de mannelijke energie, en iedereen (mannen en vrouwen) draagt dat in meer of mindere mate in zichzelf mee.

Vrouwelijke kracht

Maar nu wordt het tijd, dat we ONZE vrouwelijke energie OOK meer gaan omarmen en energie IN onszelf gaan stoppen. Niet alleen wij vrouwen, maar ook de mannen.

Om de liefde die we zo graag aan anderen geven ook aan onszelf mogen leren geven.
We mogen opnieuw leren ruimte te maken voor het gebruiken van onze vrouwelijke inwaarts, naar binnengestuurde energie. Onszelf vullen met onze eigen energie zorgt ervoor dat we meer kracht krijgen en daarmee ook uitstralen naar anderen. En door het te ervaren, kunnen we anderen daarmee helpen ook die kracht in zichzelf te ontdekken.

We mogen rust en stilte opeisen, zodat we vrouwelijke energie naar binnen kunnen sturen. Vrouwelijke energie is inwaartse kracht. Gericht op zelf-CREATIE, schepping van leven, maar ook creativiteit en verandering, scheppende fases van kunst, maakkracht, versterking van je eigen natuur. Wat is vrouwelijke kracht toch mooi. Female Empowerment.

Vrouwelijke kracht is inwaartse, naar binnen gerichte, energie gemaakt voor

Creativiteit en Verandering

FEmale EMpowerment

Wíllen zorgen voor jezelf

Je WILT goed gaan zorgen voor je lijf, want vrouw, JIJ bent dat waard. Let op wat welk ritme vóór jou werkt. Waar wordt jou lijf blij van?
JE WILT zorgen voor gezonde gedachten, want JIJ bent geen steek minder waard dan een man, een ouder, een docent, iemand van het geloof. Let op welke gedachten over jezelf vóór jouw werken en waard zijn om aandacht aan te besteden.

Je WILT emoties mogen uiten liefhebben, rouwen, boos zijn, staan voor je gevoel. Last van hormoonschommelingen hebben, maar weet dat stoppen met geraffineerde suiker daar al veel verschil in zal maken. Emoties inhouden maakt je ziek, zorg vóór jezelf, van welke emotie voelen bloei jij op? Bloeien anderen op? Liefde! Er kan nooit genoeg van zijn.
Je WILT een goede bewuste verbinding met je lichaam hebben, want deze laat jou emoties en intuïtie waarnemen en laat ons zien hoe wij ons GEZIEN voelen door een ander en hoe we ons NIET GEZIEN voelen door een ander en niemand, kan ons vertellen wat wij voelen, want alleen jij ERVAART dat zelf. Niet luisteren naar de signalen van je lichaam maakt je ziek, luister vóór jezelf en loop niet door. Jouw ziel heeft grenzen in wat het tolereert van anderen en dat geeft het aan.

Jij WILT je AUTHENTIEKE/ SPIRITUELE zelf kunnen zijn, want zo kun je je je eigen emotionele verwondingen helen en je eigen potentie waarmaken. Bewonder jouw unieke eigenschappen en ervaringen. Alles is een deel van jou.
Jij WILT kunnen weten wat jou energie kost en waar je energie van krijgt, hoe jij voor JOU het beste de dag in kunt delen, want ook dat is alleen hoe JIJ dat ervaart. Zorg voor energetische balans. Schenk elke dag aandacht aan je persoonlijke behoeften en laad deze voldoende op fysiek, mentaal en emotioneel.

Zelfliefde praktiseren is de weg naar zelfheling en zelfontplooiing

Vrouwen zijn de onderliggende kracht van verandering, want niemand ondergaat in haar leven zoveel innerlijke veranderingen als de vrouw. Mensen die bang zijn voor verandering, zijn daardoor ook vaker bang voor de vrouw en waar zij voor staat.

Wij, vrouwen, weten diep van binnen, zoals niemand anders dat kan weten, dat het tijd kost voordat er na een lichamelijke verandering weer een nieuwe balans ontstaat. We door duister en mist heen moeten voor we gewend zijn aan het nieuwe normaal en wat er bij hoort. Veranderingen zorgen voor vooruitgang, soms duurt het even voor we het kunnen zien, maar we hebben geduld, want wie de langste adem heeft, zal uiteindelijk zichzelf weer opnieuw uitvinden en in balans houden.

Laten we eerst onszelf leren liefhebben en elkaar steunen in ons eigen helingsproces als vrouw. Want de geheelde vrouw die zichzelf volledig liefheeft, kan daarna weer op gaan staan en hulp bieden ten behoeve van het grotere geheel. Als vrouw, in haar eigen kracht, wetend wat zij vertegenwoordigd.

Liefs,
Jouw cheerleader en supportteam

Marike

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...