Hoodie

Wens

Mijn zoon wilde graag een nieuwe hoodie van eigen ontwerp. Dus we ontwierpen samen een trui met capuchon. Er moest een grote zak voorop in het midden komen. Deze mocht zichtbaar zijn hoefde niet weggewerkt te worden.

Stofkeuze

Jersey jacquard een bijna joggingstofachtige stof van katoen met een lichte rek met camouflage print. Gecombineerd met een donker antracietgrijze joggingstof. En daarbij een mosgroene stretchdenim om wat accenten aan te brengen. Omdat ik zelf niet van strijken houd en kleding gewoon wil kunnen wassen op 30 graden heb ik ook daarnaar gekeken bij het kopen van de stoffen.

Waar op te letten bij het patroon tekenen?

Waar ik met het patroon tekenen opgelet heb zijn: comfortabel te dragen model, voldoende ruimte in de lengte (want het is een tiener vol in zijn groei), maar niet te wijd. Een wat ruimer model, met voldoende bewegingsruimte en wat extra toegift bij de naden.

In een keer klaar?

Nee, het zou geen maatwerk zijn als hij niet heeft moeten passen. Want lichaamspostuur en -houding heeft invloed op hoe kleding staat en of het goed zit. Of de zijnaden goed recht naar beneden vallen en er geen naar voren gebogen schouders zitten of een buikje dat in de weg zit. Naar al deze zaken wordt al gekeken voordat het patroon getekend kan worden en bij de pasafspraken om kleding op maat te maken.

Wat zijn de kosten voor dit werk? Inclusief, stof, ontwerpen, patroon tekenen en passen, kost een trui dan ongeveer 150 Euro en dan heb je een uniek kledingstuk, speciaal voor jou en op jouw maat gemaakt.

Voorkant Hoodie
Achterkant met capuchon laag
Achterkant met capuchon omhoog
author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire Posts...